LIT

About the Company

„Klaipėdos maistas“ istorija

  • „Klaipėdos maisto“ pradininke laikoma tarpukariu Kaune veikusi AB „Maistas“. Tuo metu įmonė garsėjo ne tik mėsos perdirbimo kokybe, bet ir sėkmingu lietuviškos mėsos ir jos gaminių eksportu. Bendrovė mėsa aprūpindavo ir Lietuvos kariuomenę.
  • Įmonė vykdė itin aktyvią plėtrą Klaipėdos regione, kurio ūkininkai sėkmingai augino gyvulius. Šalies vyriausybė, norėdama  optimizuoti veiklą, nusprendė  investuoti ir Klaipėdoje pastatyti skerdyklą bei šaldytuvus. Taip mėsos pramonėje atsirado „Klaipėdos maistas“, kuris istoriniuose šaltiniuose minimas kaip pagrindinis mėsos eksportuotojas į Didžiąją Britaniją.
  • 1939 m. bendrovė tapo „Valstybiniu mėsos kombinatu“ ir šiuo pavadinimu veikė iki privatizavimo 1993 m.
  • 1966 m. „Valstybinis mėsos kombinatas“ persikėlė iš Liepų gatvės į naujai pastatytą pastatą Šilutės plente.
  • Kurį laiką bendrovė veikė „Rakvere“ vardu, tačiau 2004 m. nuspręsta grįžti prie senojo pavadinimo „Klaipėdos maistas“.