Keptas netikras zuikis

40 min 4
Recipe: Matteo Covacci, Photo: Giedre Rozmanaite

Ingredientai

1 netikras zuikis
600 g bulvių
20 g aromatinių žolelių (rozmarinas, čiobreliai, šalavijas)
50 g sviesto
1 v.š. medaus
200 g morkų
1 v.š. augalinio aliejaus
2 česnako skiltelės

Paruošimas

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir pagal pakuotės nurodymus iškepkite netikrą zuikį.

2. Tuo tarpu paruoškite garnyrą: nuplaukite bulves, sudėkite jas į kepimo indą kartu su mėgstamomis žolelėmis, sutraiškytais česnakais ir sviestu.  Kepkite orkaitėje apie 30 minučių, kol bulvės suminkštės. Jei kepimo metu matysite, kad bulvėms reikia daugiau drėgmės, įpilkite šiek tiek karšto vandens.

3. Kol bulvės kepa, vidutinėje ugnies kaitroje keptuvėje pakepinkite morkas su augaliniu aliejumi. Įdėkite vieną šaukštą medaus ir maišydami kepkite, kol morkos taps gražiai karamelizuotos.

4. Patiekite iš orkaitės ištrauktą netikrą zuikį su kvapniomis bulvėmis ir karamelizuotomis morkomis.