Kalakuto blauzdelė su grietinėle ir svogūnais
Ingredientai
1 lėtai virta kalakuto blauzdelė su grietinėle ir svogūnais
350 g basmati ryžių
50 g migdolų
4 svogūnai „šalotai”
1 česnako skiltelė
200 g riebios grietinėlės
Žiupsnelis druskos
150 g mažų žalių paprikų (Padrón paprikos)
2 didelės paprikos
1 v.š. augalinio aliejaus
Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir pagal pakuotės nurodymus iškepkite kalakuto blauzdelę.
2. Kol kepa mėsa, paruoškite garnyrą: Basmati ryžius nuplaukite šaltu vandeniu ir pamirkykite apie 10 minučių.
3. Tuo metu pasiruoškite daržoves: šalotinius svogūnus perpjaukite pusiau, paprikas supjaustykite 1 cm juostelėmis. Jas sudėkite į didelę keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi, pakepinkite ir pagardinkite druska.
4. Toje pačioje keptuvėje apkepkite žalias paprikas apie 2 minutes. Išimkite jas ir trumpam nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
5. Padažui: į tą pačią keptuvę supilkite riebią grietinėlę, suberkite smulkintą česnaką ir kaitinkite 3–4 minutes, kol grietinėlė sutirštės. Pagardinkite druska, suberkite sutraiškytus migdolus.
6. Patiekite keptą kalakuto blauzdelę su ryžiais, daržovėmis ir riešutų grietinėlės padažu.


